Alla inlägg under december 2007

Av Annette - 10 december 2007 17:40

har hundarna varit nästan hela dagarna i bilen. Jag jobbade i lördags ( jobbigt pass!) och Krister hjälpte sin mamma & Hasse att flytta. Jag och hundarna gick en sväng vid 19.00 tiden på kvällen, gissa om det var kolsvart!!!

På söndagmorgonen åkte vi till sta´n för att hjälpa till med flytten igen, mamma mia vad grejor vi har burit! nu ska vi dit på tisdag igen för att ta det sista, sen är det bara städningen kvar, puh ska bli skönt när det blir klart.

Idag har vi tagit igen att Meddi & Tosca fick vara "bilhundar" i helgen. Först har vi varit ute och spårat, gick jättebra. Till Meddi la jag ett trixigt spår i serpentiner, många vinklar men inga apporter, han blev nog lite snopen över det tror jag:-) Han blev trött efter spåret, underlaget var mkt! kort vall, lera och vatten! så det var jobbigt för honom men han var så duktig.

Toscatårtan fick ett spår i lite längre gräs med en apport och en vinkel, hon börjar bli riktigt säker nu men är jämfört med Meddi fladdrig, har bråttom! och irrar runt lite ibland. Men det är skit samma, hon tycker ju att det är roligt och är med på allt jag hittar på:-)


På eftermidddagen har vi varit ute och sprungit, Det var länge sen!!! måste skärpa mig och komma igång med det igen då det är nyttigt både för hälsan och själen:-)  Nu är båda hundarna trötta och ligger och sover och jag ska tomta till det lite här hemma, ha det bra// A

Av Annette - 6 december 2007 16:33

har vi tillbringat på bruxa. Körde ett träningspass med Meddi. Linförighet, ff, sättande, ställande & lägganden under gång. Vidare med apportering (med metallapport) framåtsändande och hopp med apport & A-hinder med apport.

Han var kanonduktig idag!!! lilla plutten vad han jobbade...och tyckte det var såååå kul.

Till att börja med var vi själva men sen kom en tjej till och tränade. Hon började med lite linförighet och jag var vid hindren och hade noll  koll på henne. Helt plötsligt var hon också där jag var och kastade apporten till sin hund....då tänkte jag, nu, nu sticker Meddi, men icke, han stannade hos matte han även om han tittade på den andra hundens apport, sen kastade hon boll som belöning till sin hund också så idag kan man säga att vi haft MYCKET störning, alldeles bredvid oss!

Han ska ju klara de här störningarna och gör det med Tosca nu (vilken nytta jag haft av henne som störning) men jag har inte testat det med någon annan så här nära som det blev idag, men det gick ju det också, måste nog lära mig själv att lita mer på honom känner jag.


Väl hemma igen blev det en promenad (i skogen, var annars med detta väder!!!) och då stötte vi på ett rådjur igen. Tosca for som en tok och nosade och hade sig så henne kopplade jag, tror inte riktigt på att hon stannar. Meddi däremot var lös och än en gång stannade han kvar hos mig och tittade på rådjuret, Tjoho, varje gång han är kvar är ju en seger för mig

och ännu ett bevis på att han får fortsätta vara så mycket lös som han är nu, lille plutten (38 kg tung!!)

Tog också några bilder på bruxa idag (inte lätt att sköta både hund och kamera:-) )

Av Annette - 5 december 2007 16:54

har det blivit idag. Detta pga att när jag skulle gå in vid 15-tiden var strömmen borta!  Då blev hundarna och jag kvar ute, vi hade redan på fm varit en långprommis i skogen och plockat granris.

Nu fick det bli ett spår till Meddi, tre apporter och en massa vinklar, gick kanon idag, det enda som inte var riktigt super var att han gillade inte riktigt att lägga sig i blötan och jag kan förstå honom. Efter allt regnande så var det mer eller mindre sjöar på gärdet där vi spårade.


Sedan blev det lite lydnad med störning av Tosca som låg plats, fritt följ, inskick i rutan (har börjat med den men har ju lkl1 att klara av först) han är superduktig och har fattat det här otroligt snabbt, duktig vovve:-). Sen var det Meddis tur att ligga plats när Tosca fick träna ställanden, gick helt ok idag faktiskt, hon har lite svårt för det här och sätter sig gärna.Avslutade med  lite uppletande av bara farten, de fick leta sina bollar för att göra det x-tra kul och det gillade dom.

Sen väntade vi på att strömmen skulle komma tb, det gjorde den strax efter 16.30 och nu har jag ,äntligen kunnat börja med maten, är hungrig efter dagens övningar.

Ja det här är nackdelen med att bo på landet, och nu är det ändå ingen snö eller speciellt dåligt väder ute, det blåser lite och är allmänt grått så varför strömmen försvann vet jag inte. (Tur man inte hade något bak på g) 

Nu ska jag gå och ÄTA//A

Av Annette - 2 december 2007 18:36

så vackert i vår trädgård, fullt av röda små lampor är det i den. Och Krister klättrade visst!!! fast inte på grenarna utan på en stege, och lamporna kom inte riktigt, riktigt ända upp  i toppen. Men det gör inget, det blev i varje fall ljus i den, och fint blev det också.

I morse var Meddi och jag och tränade med hundgänget, det gick riktigt, riktigt bra idag, duktig hund:-) Det enda jag INTE gillade var att han tog sig ton då två andra hundar började gruffa, då vart jag riktigt arg på honom för första gången. Då jag haft en hund som var sur på andra hundar förut så gäller det att mota olle i grind, det ska bort med såna tankar, det fick Meddi veta idag. Och dessutom hade han inte med det att göra.

Sen åkte vi hem och spårade, båda hundarna var jätteduktiga idag, kul. Efter det så gick vi en prommis och sedan fick de sig lite backträning i en brant backe. Så nu ligger här två slagna hjältar och sover för fullt:-)

Nu måste jag skynda, håller på och bakar saffransbröd och degen är visst på väg ut.......//A

Av Annette - 1 december 2007 21:07

är vad vi har ägnat veckan  som gått åt, och så liiite träning förstås:-) jag har jobbat mycket, då jag varit ledig har vi plockat fram stjärnor och ljusstakar och belysningar till trädgården, mysigt, mysigt. Det är så fint i allt mörker att tända upp i trädgården men det gör sig ju inte självt med slingor i träd och buskar, för att inte tala om granen vi brukar klä, den är någonstans mellan10-12 meter hög! förra året klättrade Krister upp med ljusslingan, men det har han klart deklarerat i år- jag klättrar inte! Nåväl, vi får väl se hur vi löser detta, i morgon ska belysningen i granen upp i alla fall, men jag vet inte riktigt hur än men det löser sig:-) Granen är så otroligt fin med lampor i, vi skulle egentligen sålt den som torggran, men den blir nog kvar några år  till.

Vår träning har vi fixat på bruxa, mkt passivitet för Meddis del med platsliggning då Tosca jobbar, svårt, svårt tycker Meddi men det går ändå åt rätt håll. Sedan har han också fått jobba lite , mest linförighet för att förbättra positionen.

Annars har vi mest hållt till i skogen, detta pga det här j....a vädret, lera, lera så långt man ser, jag blir så trött på det. Hundarna blir ju i alla fall inte skitiga, bara blöta i skogen så det är därför vi håller till där.


I dag har vi varit i Sthlm, kexen till hundarna var slut så det var bara att åka och hämta mer, de förstår ju inte att man säger- "tyvärr slut" , de bara väntar på sin kex med förhoppningsfulla ögon!  Nu har vi i alla fall löst det problemet:-)


Nu tar vi en lugn kväll och hundarna har fått varsitt ben, det är så skönt med dem för de håller sams fast de får varsitt ben och ligger bredvid varandra och äter:-)

Ha en fortsatt skön helg//A

Ovido - Quiz & Flashcards